Bede

Hvilet bed skal du vælge?

Står du også skal i gang med at plante og ordne din have så den er klar til foråret og sommeren? Mange vælger at bruge højbede til at plante blomster og forskellige grøntsager og urter, men hvilket bed at bedst at bruge? Vi giver dig her fire forskellige bede hvad du kan bruge dem til.

 

Fordelen ved at bruge bede

Fordele ved at bruge højbede er, at du lettere kan holde styr på hvor du planter hvad. Bruger du samtidig bede med hjul på, kan du flytte dem rundt alt efter hvor der er skygge og sol. Det er samtidig let at holde ukrudt og snegle væk fra dine afgrøder, da bedene er hævet og der slår ikke andre rødder fra din have op i dine afgrøder. Du kan samtidig holde snegle og andre kryb væk ved at bruge bede i stedet for at plante dine afgrøder direkte i jorden. Bedene kan samtidig være en flot dekoration til din have og være en god erstatning i stedet for at plante direkte i jorden.

 

De firkantede på hjul

De helt klassiske firkantede kasser på hjul, er gode til lidt af hvert. Du kan bruge dem til at plante blomster og små hække, men også hvis du vil lave en urte- eller køkkenhave. Hjulene er praktiske, da du kan flytte dem rundt alt efter hvor du gerne vil have dem, og når du skal slå græs. Samtidig kan det være praktisk, da du kan flytte dem alt efter hvor der er sol og skygge.

 

De små

Hvis du ønsker at dine højbede samtidig skal bruges som dekoration og være pæne i din have, kan du vælge nogle mindre bede, som tit er mere dekorative end de klassiske, firkantede. Disse bede er gode, hvis du vil bruge dem til planter, som ikke skal i krukker. Bedene er typisk meget tunge, hvilket kan være upraktisk, hvis du ønsker at kunne flytte rundt på dem.

 

Dem i plast

Du kan få bede, som er lavet i plast, disse kasser kan dog godt have en æstetisk udfordring og kvaliteten er ikke altid lige så god som dem i træ og beton, dog kan prisen være mere overskuelig end andre bede. Du kan sagtens finde plastkasser, som er miljø godkendt og som er lavet i genbrugsplast. Denne form for bed kan være god, hvis du ønsker at grave dit bed ned, hvis ikke du vil have det til at stå på jorden.Comments