Forsiden   Hovedretter   Desserter   Syltning   Supper   Salater   Bagning   Får & Lam   Fisk   Fjerkræ   Grønsager    Frokostret    Varme Sovse    Vildt

Fiskefrikadeller











  


Fiskefrikadeller

500 g fiskefileter (torsk, gedde
kuller, rødspætte, skrubbe)
2 tsk salt,
80 g mel
hvid peber,
1 æg eller
2 æggehvider,
4 dl mælk, fløde

Del fiskefileterne, bland dem med melet og kør demigennem kødhakkeren 2 gange. Kom den hakkede fisk i en skål, tilsæt salt ogpeber, rør det sammenpiskede æg eller æggehvider i. Tilsæt mælken lidt afgangen under kraftig omrøring, sørg for at mælk og fars har samme temperaturog at den tilsatte portion mælk røres helt ind i farsen, før den næstetilsættes ellers kan den skille. Farsen skal være ret fast, så måske skalikke al mælken tilsættes, det afhænger også af hvilke fisk man anvender.Brun fedstoffet på en pande og form dem ligesom kødfrikadeller. Steg dem vedsvag varme
Hvis de steges ved for stærk varme vil de hurtig hæve og derpå let faldesammen. Steg frikadellerne 5 – 6 min på hver side eller til de er gennemstegte.
Tips: Hvis man bruger købt fars, beregnes 750 g fars, som røres op 1 – 2 ægog ca 1 dl fløde
serveres med kogte kartofler og tomatsauce eller citronsauce.



Social Widgets powered by AB-WebLog.com.