Kalveskank stegt i ovn

Kalveskank stegt i ovn. (4 port.)

Kalvekød

1 kg kalveskank1 fed hvidløg75 g smør1 bdt. persille2 porrer¼ selleri2 gulerødder½ kg tomater eller 1 dåse flåede tomater (250 g)¼ tsk. stødt timian1/4 tsk. oreganosalt1 laurbærblad1 glas hvidvin3 dl. suppeKalveskanken gnides med det overskårne hvidløgsfed og spækkes med små stykker smør og persillekviste. Lægges i et ovnfast fad og brunes i ovnen ved 225 grader. De istandgjorte grønsager snittes, svitses let i lidt smør og lægges ved skanken sammen med krydderierne og tomaterne. Anvendes friske tomater, skal de skoldes og flås. Hvidvinen og suppen hældes ved, og kalveskanken steges ved 180 grader i mindst 2 timer. Kalveskanken serveres i fadet. Spises med kartoffelmos.



Comments