Osso buko

Osso Buco. (6 port.)

1 ½ kg kalveskank2 – 3 gulerødder2 stilke blegselleri eller et lille stykke selleri50 g smør3 spsk. oliesalt og peber2 spsk. mel1 dl. tomatpuré1 dl. hvidvin¼ dl. bouillon eller vand2 spsk. hakket persillereven citronskalKalveskanken skal være savet igennem i stykker på ca. 4 cm. Det er vigtigt, at marven forbliver hel. De istandgjorte gulerødder og blegselleristilke (eller selleri) snittes og gyldnes i en blanding af smørret og olien. Kødstykkerne gnides med salt og peber, vendes i melet og kommes i gryden til grønsagerne. Når kødstykkerne også er gyldne, tilsættes tomatpuréen, hvidvinen og bouillonen. Retten snurrer under låg ved svag varme i små 2 timer. Ved anretningen drysses med den hakkede persille og lidt reven citronskal. Serveres med groft brød.

Ejendomsmægler i Billund



Comments