Thurøkage

Thurø kage

Kagen stammer fra Thurø, hvor den egentlig blev lavet med mandler. De er her erstattet af marcipan. Kagen serveres med køligt flødeskum.

Dej:

3 æg

150 g sukker

125 g mel

½ tsk. bagepulver

Fyld:

1 – 2 bananer

2 klementiner

2 æbler

50 – 100 g marcipan (eller meget fintkværnede mandler)

kokosmel

1 glas portvin – ca. ½ dl.

Pisk de hele æg og sukkeret godt sammen. Vend mel og bagepulver i med let hånd og kom dejen i en velsmurt springform, ca. 22 cm i diameter. Skræl frugten, skær bananerne i skiver og del klementiner og æbler i både. Læg frugten i et pænt mønster på dejen og fordel reven marcipan (mandler) og et drys kokosmel over. Hæld et glas portvin over. Bag kagen ved 175 grader 40 – 50 min.



Comments