Indbagt Makrelfilet

Indbagt Røget Makrel

2 mellemstore røget makreller
1 kg frisk spinat
2 mellem store løg
50 g smør
2 fed hvidløg
1 dl fløde
saften af en citron
salt, hvid peber

4 plader frossen butterdej
1 æg el. æggehvide

Spinaten renses og skylles, blancheres 4 min. ikogende vand, afkøles i koldt vand og vrides helt fri for vand. Spinaten samlesog skæres et par gange igennem et par gange med en skarp kniv. Smørret smeltespå en pande og de finthakkede løg og hvidløg, steges gyldne heri, hvorefterspinaten tilsættes og for lov at stege ganske let sammen med løgene et parmin. Smag til med salt og peber, hæld fløden på og tilsæt citronsaften. Laddet koge igennem 5 min. og køl af. Rul nu butterdejen ud til dobbeltstørrelse, del i 2 og læg et lag af spinatblandingen derpå. Over det læggesen benfri makrelfilet, over den et lag af spinaten. Kanterne pensles med ægeller æggehvide og den tiloversblevne dej lægges over fisken. Man lukker vedat klemme kanterne sammen med skaftet af en gaffel, således at fisken bliverdækket helt.
Bages i en meget varm ovn 230 grader i ca. 20 min. og serveres straks.



Comments