Forsiden   Hovedretter   Desserter   Syltning   Supper   Salater   Bagning   Får & Lam   Fisk   Fjerkræ   Grønsager    Frokostret    Varme Sovse    Vildt

Blomkålsgratin











  


Blomkålsgratin. (4 pers.)

1 stort blomkålshoved

50 g smør

75 g mel

1½ dl. blomkålsvand

1½ dl. fløde eller mælk

4 æg

salt og peber

fin rasp

Del blomkålen i buketter og kog dem 5 min. i letsaltet vand. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Spæd med kogende blomkålsvand og fløde eller mælk. Kog igennem nogle minutter mens der røres. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i. Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i sammen med blomkålsbuketterne. Smag til med salt og peber. Vend resten af de piskede æggehvider i. Kom blandingen i et smurt og raspdrysset ovnfast fad. Drys rasp over og bag gratinen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Serveres med rørt eller smeltet smør.



Social Widgets powered by AB-WebLog.com.