Hønsefrikassè

Hønsefrikassè

1 stegehøne el. 1 storkylling
1 l vand
1 gulerod
1 løg
5 peberkorn
3 tsk. salt
1 kvist persille

sauce
15 g margarine
2 spsk. mel
ca. 3½ dl suppe
½ dl fløde
salt
cayennepeber
250 g skalotteløg
250 g champignon

Hønen sættes over at koge i vand tilsatgulerod, løg, peberkorn, salt og persille, koger i ca. 1½ time, derefter tagesden op og suppen sies, koges ind til ca. 4 dl. Hønen parteres i ottendedele ogkødet holdes varmt.
Margarinen smeltes, melet drysses i og der spædes med suppen under piskning ogkoger op saucen koger igennem, tilsættes fløde og smages til med salt ogcayennepeber.
Løgene pilles og koges møre i resten af suppen. Champignonerne halveres ogristes på en tør pande ved god varme, til de er blevet gyldne. Hønen læggespå et fad, saucen hældes over og der pyntes med løg og champignon.
Serveres med løse ris og ærter eller brød og kogte grønsager.



Comments