Bagte Kartofler i ovn

Kartofler, bagt i ovn. (4 port.)

6 – 8 store kartofler
Smør
Evt. paprika

Kartoflerne skal være ensartede, have lys, pæn skræl og være af en melet sort. De skrubbes godt rene og stilles i bradepande eller et fladt fad i ovnen ved 200 grader – 225 grader i 50 – 60 minutter efter størrelsen. Vil man have skrællen særlig sprød, kan kartoflerne pensles med olie før bagningen. De kan evt. steges sammen med en steg og lægges da på risten eller (skrællede) i bradepanden ved skyen. Når de er helt møre, skæres en ridse eller et kors på oversiden, og kartoflerne klemmes sammen fra siden, så sprækken åbner sig lidt. Heri lægges en smørklat og lidt salt og evt. paprika drysses over. Er kartoflerne meget stor, kan de flækkes på langs, pensles med olie og drysses med salt, evt. også med kommen. Flækkede kartofler bages ca. 35 – 45 minutter.



Comments