Farseret høne i fars

Farseret høne (pakket i fars)

høne

Kødfars:

½ kg flæskesmåkød til fars

2 tsk. salt

peber

ca. 75 g mel

1 lille fint hakket løg

2 dl. mælk

ca. 1 dl. vand

1 – 2 æg

Sovs:

25-30 g smør/margarine

2-3 spsk. mel

2-4 dl lys suppe

salt

kulør

Hønen istandgøres og koges (1 ¼ – ¾ timer efter alder). Alle hønsebenene fjernes og den skilles i så store stykker som muligt. Sovs: fedtstoffet smeltes i en tykbundet gryde, mel tilsættes, der røres kraftigt, herefter tilsættes suppe fra hønen (og evt. lidt fløde) og der smages til med salt, kulør tilsættes. Kødfars: Kødet males 2 gange gennem maskinen. Kommes i en skål, alle de øvrige ingredienser tilsættes, og det hele røres sammen. Evt. skal der tilsættes mere væde. Kødfarsen lægges i bunden og opad siderne på et ildfast fad. Heri lægges de mør kogte (eller stegte) hønsestykker. Lidt sovs hældes på. Et låg af fars lægges over og fadet sættes i ovn ca. ½ – ¾ time ved 200 grader.



Comments