Fiskebudding

Fiskebudding – 1. (6 – 8 port.)

1 portion fiskesoufflefars

fyld efter smag

Fiskebudding kan laves i en stor eller flere små forme, der må smøres godt med smeltet margarine. Formen beklædes med et lag fiskefars og heri fyldes forskelligt fyld f.eks. jomfruhummer, krabbekød, rejer eller hummerstuvning. Fyldet lægges evt. lagvis med farsen. Øverst bredes et lag fars og formen dækkes med låg eller aluminiumsfolie. Koges i vandbad i en gryde med rist i bunden og så meget kogende vand i, at det står lidt over risten. Kog den ved svag varme i ¾ – 1 time efter tykkelsen. Laves buddingen i ildfast fad, stilles dette i vandbad i ovnen ved ca. 180 grader ¾ – 1 time, dækket med låg eller aluminiumsfolie. Vend den på et fad og hæld evt. vand fra, før buddingen serveres. Ekstra stuvning kan hældes over eller serveres særskilt til. Serveres med tomat-, karry-, kapers-, muslinge- eller reje- og aspargessovs og garneres med ristet franskbrød eller butterdejssnitter, eller buddingen kan spises med varm flute eller kuvertbrød.



Comments