Kalkunpostej

Kalkunpostej

½ kg kalkunbryst
½ kg flæskesmåkød
1 løg
1½ tsk. salt
1 tsk. paprika
1 tsk. basilikum
groft kværnet peber
1 tsk. husblaspulver
1 æg
1 dl fløde

Fyld

2 gulerødder
1 porre
10 g margarine
½ tsk. salt
ca. 200 g fersk spæk i tynde skiver

Kalkunbryst og flæskesmåkød hakkesgennem kødhakkeren, løget skæres i små terninger og røres i kødet sammenmed de øvrige ingredienser.
Gulerødderne rives groft og porrene snittes fint, grønsagerne svitses ca. 5min. i margarine og drysses med salt. En postejform eller aluform fores medspæk og halvdelen af farsen fordeles i formen, herover grønsagerne og tilsidstresten af farsen.
Stilles i ovnen ved 175 grader i ca. 1½ time. Postejen afkøles og stilles ikøleskab, den må gerne trække 1 – 2 dage, inden den spises.
Serveres med en grøn sauce rørt af ymer eller creme fraiche, persille og dild.



Comments