Mørbradpølse fra Ærø

Mørbradpølse fra Ærø

Tidligere saltede man mørbradpølsen for at den skulle kunne holde sig. I dag lægger man den i dybfryseren. Saltlagen er ikke medtaget i denne opskrift, se den evt. under opskriften: Ærø rullepølse.

1 svinemørbrad ca. 300 g

Fars:

750 g hakket kalv/flæsk

1 dl. suppe/bouillon

3 tsk. salt

1 revet løg

½ tsk. st. ingefær

peber, salt

Mørbraden pudses af og spidserne skæres af den. Rør ingredienserne til farsen sammen, den skal være ret fast. Stik skaftet af en træske ind i mørbraden fra begge sider og fyld hullerne med fars. Derefter beklædes mørbraden udvendigt med et tyndt lag fars. Pak mørbradspølsen ind i et stort stykke kraftigt folie, der rulles omkring den. Ikke for fast, for den udvider sig lidt under kogningen, men der skal lukkes meget omhyggeligt for enderne, så farsen ikke løber ud. Evt. kan man bruge 2 lag folie. Kog pølsen i letsaltet vand i 1 time og 30 minutter. Ved serveringen skæres pølsen i skiver. Rødbeder og sennep hører til.



Comments