Lammelever, helstegt, med bacon. (4 – 6 pers.)
¾ kg lammelever
Salt
Nykværnet peber
1 tsk. Merian
2 hvidløgsfed
25 g blødgjort smør
2 – 3 ganske tynde skiver bacon
2 dl. Kogende bouillon
2 dl. Rødvin
1 stump timiankvist
4 finthakkede miniløg
1 dl. Piskefløde
Tilbehør:
Persilledryssede kogte hvide kartofler
Ristede, små tomater
Den istandgjorte lever drysses med krydderierne. Hvidløgsfeddene presses i smørret og stryges ovenpå. Leveren lægges i et smurt, ovnfast fad og dækkes med baconskiverne. Brunes i ovnen ved god varme (200 grader). Derefter kommes den kogende bouillon blandet med rødvin i, samt timiankvist og hakkede miniløg. Fadet dækkes med folie, og leveren steger ca. 20 min., hvorefter foliet fjernes, og leveren steger endnu et kort øjeblik. Skyen hældes gennem en si direkte i en kasserolle, bringes i kog, piskefløden hældes ved under livlig omrøring, og sluttelig smages der til. Ved anretningen skæres leveren i pæne skiver og lægges på fadet, (baconskiverne skal ikke bruges) med lidt af sovsen hældt over – resten hældes i en varm sovseskål. Serveres med almindelig, og gerne melede, kogte kartofler, drysset med hakket persille og desuden ristede, små tomater.