Rabarbertærte

Rabarbertærte

dej

125 g margarine
200 g mel
2 spsk. sukker
2 æggeblommer

fyld

750 g rabarber
125 g sukker
1½ spsk. kartoffelmel
3 æggehvider
125 g sukker

Margarinen smuldres i melet, sukker ogæggeblommer tilsættes, dejen æltes sammen. Hviler i køleskab 1 time ellerlængere. Rabarberne skæres i 1 – 2 cm lange stykker og kommes i et ildfast fadsammen med sukker og kartoffelmel, dejen rulles ud og en tærteform beklædeshermed. Rabarberne bages i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time, bunden bages vedsiden ad i ca. 15 min. Rabarberne fordeles i den forbagte bund, hviderne piskesstive og sukkeret piskes i. Marengsmassen smøres over rabarberne og tærtenstilles i ovnen ved 150 grader til marengsen er blevet gylden.
Tips: Tærten kan evt. serveres med flødeskum.