Finker af hjerter og lever

Finker af hjerte og lever. (4 pers.)

I gamle dage blev finkerne lavet af hjerte, nyre og den del af leveren man ikke brugte til leverpostej og endog lungerne, mindst muligt gik til spilde, i denne opskrift er det dog kun hjerte og lever der er brugt:

1 svinehjerte

½ kg svinelever

vand

1 løg

1 strøget teske salt

½ teske peber

et par laurbærblade

3 madæbler

30 g margarine

30 g mel

3 – 4 dl. suppe

1 spsk. eddike

1 teske sukker

Svinehjerte og lever koges i vand sammen med løg, salt og laurbærblade. Koges 20 min. Når kødet er kogt hakkes det én gang gennem kødhakkemaskinen sammen med æblerne. Af suppen laves en opbagning og heri kommes den hakkede masse. Det hele gives et opkog og smages til med eddike og sukker. Serveres sammen med syltede rødbeder og groft rugbrød. I den gamle opskrift serveres der fedtegrever til eller de blandes i, det gør retten mere fed men har man lyst kan man prøve.



Comments