Æbelstrudel

Æblestrudel

dej

75 g margarine
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
20 g gær
1 ¼ dl mælk
250 g mel

fyld

1 dl rasp
20 g margarine
5 – 6 æbler
3 spsk. sukker
1 tsk. kanel
¾ dl rosiner

Margarinen røres godt med sukker, salt ogæg. Gæren udrøres i den lunkne mælk og tilsættes margarinen, melet blandesi og dejen æltes let sammen.
Stilles til hævning til dobbelt størrelse et lunt sted ca. 30 min. Dejenslåes ned og rulles så tyndt ud som muligt til et aflang firkantet stykke pået melbestrøet klæde.
Raspen ristes i margarinen og drysses over dejen. Æblerne skrælles, rivesgroft og fordeles herpå, de øvrige ingredienser drysses over. Klædet meddejen løftes op, så dejen rulles forsigtig sammen på denne måde. Kagenlægges på en smurt plade med sammenføjningerne nedad, dejrandene trykkessammen og pensles med æg.
Bages ved 200 grader i ca. 35 min.
Serveres evt. med flødeskum.