Kogt culotte med sursød sovs

Kogt culotte med sursød sovs. (6 pers.)

1 culotte på 1,2 – 1,5 kg (evt. 1 cuvette)

1 suppevisk bundet op med:

1 stilk timian og 1 laurbærblad

Til sovsen:

40 g margarine

2 – 3 spsk. mel

ca. ½ liter suppe fra kogningen

2 – 2½ spsk. friskreven peberrod

2 spsk. eddike

2 spsk. sukker

salt og peber

Kom culotten i en ikke for stor gryde sammen med suppevisk og 1 spsk. salt. Hæld vand ved, så kødet lige er dækket. Bring det i kog og skum for urenheder. Lad kødet koge stille og roligt under låg ca. 1 time. Tag gryden fra varmen og lad kødet trække 15 – 20 minutter. Tag culotten op og dæk den til, så den ikke bliver kold. Lav en opbagning af margarine og mel og spæd med ½ liter suppe. Kom den revne peberrod i sovsen og smag til med eddike, sukker, salt og peber. Skær den kogte culotte i passende skiver på tværs fra den brede, tykke ende. Server retten med kogte kartofler. En rest koldt kød til næste dag smager godt på rugbrød med pickles og strimlet peberrod.



Comments