Krydderpaneret flæsk

Krydderpaneret flæsk. (4 pers.)

En god ret fra bedstemors køkken.

600 g stegeflæsk i skiver

1 spsk. groft mel f.eks. grahamsmel

2 – 3 spsk. hvedemel

paprika

salt

peber

margarine til stegning

Tilbehør:

4 store gulerødder

800 g rosenkål

50 g margarine

3 spsk. mel

ca. 5 dl. mælk

salt

hvid peber

persille til drys

evt. rugbrød

Skær eller klip hak i sværen og vend flæskeskiverne i en blanding af groft mel og hvedemel, paprika, salt og peber. Steg dem gyldne og sprøde i fedtstof på en pande. Skræl gulerødderne, skær dem i stykker på størrelse med rosenkål. Kog gulerødder og rosenkål i letsaltet vand i 10 – 15 minutter og lad dem dryppe af i en sigte. Smelt margarinen i en tykbundet gryde, rør melet i og bag op med mælken under piskning, lad det koge et par minutter. Smag sovsen til med salt og peber og varm de afdryppede grønsager heri. Server stuvningen til det sprøde flæsk, drys med hakket persille og server evt. rugbrød til.



Comments