Oksekødsgryde med rødvin

Oksekødsgryde med rødvin. (6 – 8 pers.)

1 kg velhængt oksekød(inderlår, klump eller tykstegsfilet)2 skiver røget bacon250 g skalotteløg3 – 4 gulerødder1 skive selleri50 – 75 g margarineca. 5 dl. rødvin 1 fed hvidløg1 laurbærblad1 – 2 tsk. tørret timian eller 2 – 3 kvistesalt og peber1 strimmel appelsinskal4 – 5 stilke persille250 g champignonerevt. ca. 1 dl. fløde eller creme fraicheSkær kødet i strimler og skær det røgede bacon i terninger. Skold og pil skalotteløgene. Skræl gulerødderne og selleri og skær gulerødderne i mønter og sellerien i terninger. Smelt fedtstoffet gyldent og rist baconterningerne heri. Tilsæt kød og løg og lad det brune med. Bland gulerødder og selleri i og svits det. Hæld rødvin ved og krydr med hvidløg, laurbærblad, timian, salt og peber. Tilsæt 1 strimmel appelsinskal (brug kartoffelskrælleren) og persillekviste og lad retten snurre sammen 30 – 40 minutter, afhængigt af kødet. Fjern appelsinskal og persillekviste og jævn sovsen let. Rens champignonerne, rist dem let i margarine på panden og bland dem i retten. Tilsæt evt. lidt fløde eller creme fraiche. Server retten med groft brød, løse ris små aspargeskartofler eller kartoffelmos. Brødskiver ristet i olie og tilsat friskpresset hvidløg er også godt tilbehør.

Sådan beregner du vin til festen.



Comments