Forsiden   Hovedretter   Desserter   Syltning   Supper   Salater   Bagning   Får & Lam   Fisk   Fjerkræ   Grønsager    Frokostret    Varme Sovse    Vildt

Kogt skinke











  


Kogt skinke

1 røget skinke

Kogning i gryde:

vand

laurbærblad

peberkorn

Stegning i ovn:

evt. et stegetermometer

Skinken kommes i vand tilsat laurbærblad og peberkorn og koges som kogt hamburgryg, ca. 1time. – står lidt i vandet efter kogningen. Skinken bliver rigtig lækker tilberedt i ovn ved lav temperatur. Er der plastomslag om skinken skal den tages af før den sættes ind i ovnen. Skinken sættes i ovn ved 175 grader og steger som nedenstående:

5 – 8 kg skinke står 6 – 7 timer

4 – 6 kg skinke står 4 – 6 timer

2 – 4 kg står ca. 3 – 5 timer

1 – 2 kg står ca. 1½ – 2½ timer

Har man et stegetermomester skal denne måle 77 grader når skinken er færdig. En fersk skinke skal måle 85 grader i midten, når den er færdig. Skinken kan anrettes med stegte tomatskiver, drysset med salt og peber, samt små bunker af smørristede grønærter afvekslende med spaghetti, rystet i tomatpuré og revet ost. Prøv også én af de gode panader beskrevet under ”

Forskellige panader til glaserede skinker”.



Social Widgets powered by AB-WebLog.com.