Krydret varm punch opskfit

Krydret varm punch. (8 – 10 pers.)

1 liter rødvin

1 liter Muskateller vin

2½ dl. hvid Vermouth (sød)

1 spsk. Angostura

100 g rosiner

reven skal af 2 appelsiner

1 tsk. kardemomme

5 nelliker

1 syltet ingefær

½ kanelstang

1 dl. snaps

2 dl. (170 g) sukker

100 g smuttede mandler

Rødvin, Muskateller, Vermouth og Angostura hældes i en stor gryde og varmes langsomt op. Tilsæt rosiner, appelsinskal, kardemomme, nelliker, finthakket ingefær og kanelstangen. Når punchen er varm (men ikke kogende), tilsættes snapsen samt sukker og mandler. Det er nemmest at holde punchen varm i en ildfast gryde, der kan stilles over et spritapparat på bordet. Til denne punch kan man servere æbleskive, vafler eller bare julesmåkager.



Comments