Gammeldags hvidkål fra Fanø

Gammeldags hvidkål fraFanø

1 lille hvidkålshoved (ca.1 kg)
ca. 600 g letsaltet kogeflæsk
vand
5 – 6 hele peberkorn pr. l vand¾ kg kartofler
vand
1 løg
30 g smør el. margarine
saltBefri kålen for de yderste grove blade,del den i 4 – 8 stykker og fjern stokken. Kom kål og flæsk i en gryde, hældvand ved, så det er dækket og tilsæt peberkornene, bring det i kog. Dæmpvarmen og lad det koge ved svag varme. Tag kålen op når det er mør, det varerca. ½ time, lad flæsket koge yderlig ca. ½ time, hak den kogte kål groft.
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og kom dem i en gryde med så meget vandat det netop er dækket, kog kartoflerne til de er møre i ca. 20 min. og mosdem. Løget skæres i skiver, rist dem på en pande til de er gyldne.
Bland hvidkål og løg i kartoffelmosen og varm det godt igennem, smag til medsalt, tilsæt evt. lidt af flæskesuppen. Skær flæsket i skiver og server demtil den meget varme hvidkåls-kartoffelmos.

Opskriften er sponsoreret af Teksteksperten



Comments