Farseret Høne

Farseret høne

1 ung høne (ca. 2 kg)
200 g kogt skinke
lever, hjerte og kråse
2 fed hvidløg
150 g daggammelt fransbrødskrumme
2 æg
salt, peber
4 dl vand
2 porre
3 små gulerødder
6 små løg

sovs
1 spsk. smør
1 spsk. mel
ca. 4 dl stegesky
ca. 2 spsk. fløde
2 æggeblommer
salt, peber

Befri hønseindmad for sener og hinder,hak hønseindmad og skinke 2 gange igennem kødmaskinen. Knus hvidløgsfeddenened i farsen, smulder fransbrødet og kom også det i farsen. Tilsæt æggene ogkrydr farsen med salt, peber. Lad farsen hvile ½ time, så fordelerkrydderismagen sig bedst. Kom farsen i hønen, den må kun være ¾ fyldt,farsen udvider sig under stegning. Luk hønen med kødnåle eller sy den sammen.
Læg hønen i et ovnfast fad med høje kanter, sørg for at ryggen vender opad.Hæld vandet ved. Gør grønsagerne i stand, skær porrene i 2 cm. lange stykkerog gulerødderne i skiver, kom løgene i hele. Læg grønsagerne omkring høneni fadet, krydr med salt, peber. Sæt hønen i en meget varm ovn 225 grader i etkvarter. Vend hønen og lad den stege færdig ved jævn varme 160 grader i 2½time
Si stegeskyen over i en skål, lad det stå nogle minutter til fedtet har samletsig foroven,
skum det af. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet, spæd medstegeskyen og rør det ensartet, lad sovsen lige få et opkog.
Rør fløden med æggeblommerne og kom det i den varme sovs, mens der røres.Varm sovsen godt igennem, den må ikke koge, efter æggene er tilsat. Krydr medsalt, peber
Serveres med små kogte kartofler eller løse ris.



Comments