Høne i Risrand

Høne i risrand

1 suppehøne
salt
6 hele peberkorn
5 gulerødder
½ selleri
1 persillerod
2 porre
1 lille løg
1 bdt. persille

sovs
2 spsk. smør
1 – 2 tsk. karry
1½ – 2 spsk. mel
suppe fra hønen
1 dl fløde

risrand
3 store kopper langkornet ris
1 spsk. smør
1 tsk. salt
4½ kop suppe

Læg den rensede høne i suppegryden medvand, der lige dækker, tilsæt 1 tsk. salt, kog op og skum omhyggeligt. Komyderlig salt i efter smag.
Læg 2 gulerødder, selleri, persillerod, peberkorn, porre, løg og en visk afporretop, selleriblade og persillekvisten i gryden og kog det småt i 2 timertil hønen er mør.
Svits smør og karry i en gryde, drys mel over og spæd med suppe og fløde tilen jævn sovs. Kog den igennem og tilsæt krydderier efter smag. Pil hønen forkødet uden skind og læg det i sovsen, hold den varm.
Svits risen i smør, tilsæt salt og hæld kogende suppe ved. Kog for svagt blusunder tætsluttende låg i 12 min. sluk for varmen og lad den stå yderlig 12min.
Pres risen ned i en opvarmet oliepenslet randform og vend den ud på et varmtfad.
Hæld hønsestuvningen i midten.
Serveres med smørkogte, persilledryssede gulerodsterninger rundt om.



Comments