Grønsagsterrin

Grønsagsterrine

ca.250 g gulerødder
300 g grønne bønner
2 porrer
en god håndfuld frisk broccoli
300 g helbiadet frossen spinat
200 g fine ærter
6 æg
3 dl fløde
lidt reven muskatnød salt og peber

Skærgulerødderne i små terninger, bønnerne i mindre stykker, porrerne i tyndeskiver og broccolien i små buketter, Giv alle grønsager – et hold ad gangen -et kort opkog i letsaltet vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Pres spinaten frifor væde og hak den fint. Læg grønsagerne i lag i en bageform foret medbagepapir: ærter, gulerødder, broccoli, spinat og porrer, gerne flere og andretyper grønsager. Pisk æg og fløde sammen og krydr med reven muskat, salt ogpeber. Hæld det på grønsagerne. Dæk grønsagerne med bagepapir og bag demved 160 grader (i vand-bad, hvis der bruges traditionel ovn, i varmluftovnbruges ikke vandbad) i 1 1/4 time – eller til terrinen er stivnet – det sidstested, terrinen stivner, er i midten. Lad den svale i formen.
Servering: Skær grønsagsterrinen i pæne skiver og anret dem på et fad. Pyntmed friske dildkviste.
Tips: Der kan serveres en dressing til: Rør 2 dl creme fraiche sammen med lidttomatpuré og fløde. Smag til med paprika, salt og peber



Comments