Krydderkage med karamelglasur

Krydderkagemed karamelglasur

(kanskæres i 24 stykker)
1 stort æg
2 dl (ca. 160 g) sukker.
1 1/2 dl (= lille bæger) yoghurt naturel.
3 dl (Ca. 180 g) mel
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
1 ½ tsk. kanel
1 ½ tsk. bagepulver
50 g margarine.
Glasur:
2 dl piskefløde
2 dl lys sirup
1 dl (ca. 80 g) sukker
1 pose mandelflager

Smeltetsmør samt fint rasp til kageformen. OBS! De angivne krydderier og bagepulveretkan erstattes af et krydderibagepulver. Pisk æg og sukker let og luftigt ogrør yoghurten i. Bland mel, krydderier og bagepulver og sigt blandingen iæggemassen. Rør til sidst smeltet, afkølet margarine i. Smør en lillebradepande med fedtstof og drys med fint rasp. Hæld dejen i og bag ved 175grader i ca. 20 – 25 minutter. Glasur: Kog piskefløde sammen med sirup ogsukker til en lind sauce. Hæld den over den afkølede kage og drys medmandelflager der er ristet i 3 – 4 minutter i en 200 grader varm ovn. Skærkagen ud i små firkanter



Comments