Benløse fugle

Benløsefugle (4 port.)

Ca.¾ kg skært oksekød (inderlår bov)
salt peber
stødte nelliker
revet løg
6 – 8 strimler spæk
(mel)
Ca. 50 g smør/margarine
3 dl vand eller suppe
1 – 2 dl fløde
Ca. 3 spsk mel
kulør

Oksekødetskæres i skiver og bankes godt ud. Skiverne drysses med krydderier, og lidtrevet løg og en spækstrimmel lægges på hver. Kødet rulles sammen ogombindes eller fæstnes med en kødpind, og brunes i fedtstof i stegegryden.Vand eller suppe tilsættes, og kødet småsteger under låg ved svag varme, tildet er mørt, Ca. 1 time. Så tilsættes fløde og udrørt meljævning, og evt.kulør. Sovsen småkoger 5 – 10 minutter og smages til.
Kødet befries for tråde eller pinde og anrettes i sovsen. Kogte kartoflerspises til.

Opskriften er bragt i samarbejde med  kano-udlejning.dk



Comments