Forsiden   Hovedretter   Desserter   Syltning   Supper   Salater   Bagning   Får & Lam   Fisk   Fjerkræ   Grønsager    Frokostret    Varme Sovse    Vildt

Bøf stroganoff











  


Bøfstroganoff (4 – 6 port.)

600- 800 g okseinderlår eller filet
2-3 løg
3O0 – 400 g champignons
75-100 g smør/margarine
salt, peber, paprika
Ca. 1 ½ dl suppe
I dl tomat puré eller 3 – 4 tomater
Ca. 1 ½ dl fløde (gerne sur)
grønærter

Kødetmå være meget mørt og velhængt. Det afpudses og skæres i strimler på 4 – 5cm’s længde og 1 – 1½ cm’s tykkelse. Løgene hakkes, champignonerne skæres iskiver. Det halve af fedtstoffet brunes, og heri svitses løg og champignons.Suppe, tomatpuré eller flåede, udskårne tomater og fløde tilsættes og kogermed 10 – 15 minutter, hvorefter sovsen smages til. Om nødvendigt kan jævnesmed lidt maizena. (Bruges creme fraiche, bliver sovsen meget lækker. Man kanevt. blande 1 dl fløde med ½ dl ymer og lade det stå lunt et par timer, førdet kommes i gryden).
Kødet brunes i resten af fedtstoffet ved ret stærk varme på en hed pande. Detdrysses med salt og peber og vendes i den færdige sovs, men må helst ikke kogemed. Er kødet mindre mørt, er det imidlertid nødvendigt at lade det småkogei sovsen 15 – 20 minutter. Smørdampede grønærter lægges oven i fadet vedanretningen og kartoffelmos, pommes frites eller flutes gives til. Små,sprødstegte baconskiver kan lægges øverst.

Opskriften er sponsoreret af gymnastik efterskole bjergsnaes.dk

 



Social Widgets powered by AB-WebLog.com.