Udgivet i Skriv en kommentar

Hjemmelavet marcipan

Hjemmelavetmarcipan

Mangevil gerne lave deres egen marcipan, og har måske lidt billig adgang tilmandlerne, for ellers kan det nu næppe betale sig. Børnene vil jo gerne væremed, og her kan de udmærket "lege" med marcipanen og fremstillefigurer, der "males" med frugtfarve. Faktisk burde hvert hjem medbørn tage en hyggelig "konfektaften", hvor alle er med, og lavekonfekt, der ikke kræver et stort arbejde. Netop marcipanfigurer, derfremstilles efter fantasi, er alle tiders

225g mandler
175 g sigtet florsukker
3 – 4 spskf rå æggehvide

Mandlernesmuttes, aftørres godt i et viskestykke og males gennem en mandelkværn ellerblendes fint. I mandelmassen blandes det sigtede florsukker og æggehviden, derikke er pisket. Med en ske røres det hele sammen. Måske skal der mereæggehvide i, marcipanmassen skal have en konsistens som den, vi køber. Lægden koldt, og marcipanen er fin til at forme. De kan købe"gulerodstoppe", "æblegrene", "kirsebærgrene",med stilke til to eller tre kirsebær, hvor marcipanen formes til kugler, derfarves røde.
Kartofler: Kan De lave af kugler, der vendes i kakao og prikkes let med entandstikker eller gaffel. Nissehuer – måske med ansigter under huen. Der kanformes blomkål – en kugle marcipan, der hakkes lidt med en kniv, og udenom smågrønne blade