Udgivet i Skriv en kommentar

Flæsk

Flæsk(ca. 40 stk.)

Detvanskeligste ved dette dejlige konfekt er at koge en tilpas fast mos, der kanskæres ud og vendes i sukker.
10 store æbler
ganske lidt vand (= ca. 500 g mos)
600 g sukker
2 tskf eddike
evt. lidt grøn frugtfarve.
Pynt:
melis eller det grove tesukker

Æblerneskrælles, kernehusene fjernes, og æblerne skæres i mindre stykker, der kommesi en gryde med meget lidt vand – kun så lidt, at æblerne ikke brænder fast,når de skal koges til mos. Æblerne blendes eller gnides gennem en sigte, mosenmåles og koges nu til en endnu fastere mos i 15 min., rør ofte. Så tilsættessukker, eddike og lidt grøn frugtfarve, og dette koger i ca. 15 – 20 min.Hældes derpå op i en folieform eller anden form med lave kanter, og"flæsket" stilles koldt, så det driver. Er det hele kogt tilpas ind,er marmeladen, som det jo er, til at skære ud i små firkanter, der vendes imelis, opbevares koldt