Skidne æg

Skidneæg (4 personer)

8æg
½ kg letsaltet koge-
eller stegeflæsk
4 spsk smør
4 spsk mel
1- 2 spsk sennep
(mængden afhænger af styrken)
½ liter mælk
salt og peber
1 bdt. purløgKogæggene “smilende” ca. 7 min. Pil dem. Skær flæsket i skiver ellersmå terninger. Rist dem på en pande. Smelt smørret og rør det sammen medmelet. Spæd med mælken og lad sovsen koge igennem nogle minutter. Rør sennepi og smag til med salt og peber. Kom de pillede æg i sovsen og varm igennem.Lad ikke sovsen koge, efter at der er tilsat sennep, så bliver den bitter.Hæld blandingen i et halvdybt fad og drys med finthakket purløg. Servérflæsket til eller drys flæsketerninger på retten lige inden purløg dryssespå.
Variation: Udelad sennep og kom i stedet 3 – 4 spsk reven ost i sovsen sammenmed i hakket, ristet løg og de ristede flæsketerninger. Kom blandingen i etovnfast fad og drys med en blanding af rasp og ost. Gratinér 5 – 10 min. ved225 grader.

Se også denne Vipp sæbedispenser nu



Comments