Hakkebøf

Hakkebøf(4 pers.)

2store løg
Ca. 75 g smør/margarine
600 – 800 g skært oksekød (klump)
5 spsk. mel
salt, peber
ca. 4 dl suppe eller kartoffelvand
kulørDetyndt skårne løg brunes i halvdelen af fedtstoffet. Kødet hakkes 1 ganggennem maskinen og formes til hakkebøf af passende størrelse. De vendes i mel,tilsat salt og peber og steges i resten af fedtstoffet på panden ved god varme,3-4 minutter på hver side. Bøffen skal være rød og saftig, men ikke blodig.Panden afkoges med suppe eller kartoffelvand og jævnes med meljævning, udrørtaf resten af melet fra paneringen. Sovsen småkoger 5-10 minutter. En trediedelaf de brunede løg kan kommes i sovsen, der tilsættes kulør, før den smagesgodt til. Resten af løgene fordeles over de stegte bøffer, og sovsen hældesved. Kogte kartofler og syltede asier eller en råkostsalat serveres til.

Se også denne side om Second Female til kvinder



Comments