Forsiden   Hovedretter   Desserter   Syltning   Supper   Salater   Bagning   Får & Lam   Fisk   Fjerkræ   Grønsager    Frokostret    Varme Sovse    Vildt

Kødboller











  


Kødboller

1portion kødfars til frikadeller

Hvorfinthakket kødet skal være, afhænger af, hvortil bollerne skal anvendes. Farstil små kødboller skal være ret fin, til større boller gerne noget grovere.Bollerne koges i letsaltet vand, kun i et lag ad gangen. Små kødboller sættespå med bollesprøjte, større boller med en ske. Skeen dyppes i vandet efterhver bolle, så hænger farsen ikke i. Når bollerne er kommet i, må vandetikke koge, men kun holdes på kogepunktet, til de er gennem kogte og faste.Kogetid for store kødboller er Ca. 7-10 minutter, små kødboller har nok, nårde stiger op til vandets overflade. Er man i tvivl skæres en bolle over, såman kan se, om den er færdig.
Kødboller serveres i karry, tomat eller kaperssovs med løse ris og/ellerristet franskbrød, flute eller kuvertbrød.
Kødboller kan også serveres med sellerisovs eller i stuvede sellerier ellerporrer. Sovsen kan laves af kogevandet fra bollerne, evt. med en bouillonterningtil hjælp.



Social Widgets powered by AB-WebLog.com.