Stegt dyrekølle

Stegtdyrekølle

1dyrekølle (ca. 2 kg)
2 tsk. stødt enebær
5-6 tynde skiver letrøget spæk
75g smør
1 lille gulerod
1 tynd skive selleri (eller en mindre stilk blegselleri)
3 mini-løg
3-4 persillekviste
6 dl kogende bouillon
1 dl piskefløde
smørbolle af 30 g smør og 25 g mel
1 tsk. citronsaft
ribs eller rønnebærgelé

Denafpudsede dyrekølle gnides med salt, peber samt enebær og stilles påbradepandens ovnrist, der forinden smøres. Stegen dækkes med spækskiverne ogsmørret fordeles i små stykker ovenpå.
Brunes ved kraftig varme. Når køllen er fint brun over det hele, hældeshalvdelen af den kogende bouillon i bradepanden. Blusset dæmpes, og køllensteger ca. 1½ time, mens den ind imellem dryppes med omhu.
Imens brunes det afpudsede kød og eventuelle ben i 50 g smør. Grønsagernesnittet i småstykker og persillekviste tilsættes. Herover hældes resten afbouillonen. Det hele simrer ved svag varme og under låg ca. ½time. Sies oganvendes til sauce sammen med den sky, der dannes under stegningen:
Bringes til kogepunktet, piskefløden hældes i, jævnes med smørbollen,småkoger ca. 10 minutter, mens der røres i gryden. Sluttelig smages saucen tilmed citronsaft og gelé.
De smørbrunede kartofler er jo næsten obligatoriske, men "Råstegtekartofler" vil også være et godt tilbehør sammen med en salat .



Comments