Hedevigere

Hedevigere

500g mel
1 spsk sukat
2½ dl mælk
2 spsk korender
30 g gær
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
125 g smør

Gærenopløses i lunken mælk. Sukker og 50 g smør røres sammen, der tilsætteskorender, sukat og kardemomme. Mel og mælk røres skiftevis i dejen. Når dejener godt gennem æltet, sættes den til hævning i 2 timer. Derpå æltes restenaf smørret (ca 75 g) ind i dejen. Der formes nu runde boller, som bankes flademed knoerne og sættes på en velsmurt plade.
Bages ved 225 grader i 15 min.
Hedevigere har fået deres navn fra det tyske Heisse Wecken. De fleste køberhedevigere hos bageren til fastelavn, da bollerne er svære at bage. Førhen gikder kagekoner rundt med et åg med to kurve, hvori der var to slagsfastelavnsboller, Gemen og Gewårtes. Gemen var almindelige hvedeboller,Gewårtes var hedevigere.



Comments