Forloren skilpadde opskfit

ForlorenSkilpadde(ca. 12 portioner)

1kalvehoved el. andet kalvekød
vand, salt
50 g røget flæsk
4 løg
4 – 6 gulerødder
2 – 3 porre
½ selleri
1 bundt persille
1½ l suppe
100 g smør/margarine
2 dl mel, salt, peber
paprika, tomatpurè
citronsaft, sherry, kulør
Kødboller
fars af 250 g kød
Frikadeller
fars af 250 g kød
½ kg fiskeboller fra dåse
12 æg, 24 – 30 butterdejsnitter
Hvisder bruges et kalvehoved, så få slagteren til at gøre det istand. Hovedetsmåkoges i vand tilsat salt i 2½ – 3 timer under låg, til kødet løsner sigfra benet. Husk at skumme godt. Kødet pilles fra og lægges på et fad hvor detafkøles under let pres. Når det er koldt, skæres det i terninger ( hovedetkan evt. koges dagen før skilpadden skal bruges). Flæsket skæres i terningerder langsomt brunes i en gryde. I fedtet herfra brunes de udskårne urter.Suppen fra hovedet tilsættes og det hele småkoger under låg 1 – 1½ time. Densidste halve time tilsættes suppevisken. Suppen sies og kan yderligere indkogeshvis den ikke er kraftig nok. Af mel og fedtstof laves en afbagning der spædesmed suppe. Tomatpurè, paprika, salt og peber tilsættes og sovsen småkoger ca.10 min. før den smages til med sherry og citronsaft.
Af kødfars laves små kødboller der koges i let saltet vand og småfrikadeller der steges i fedtstof på panden. Æggene koges i ca. 8 min. pillesog overskæres på langs. Kalvekødet varmes forsigtigt i sovsen og halvdelen affiskeboller, frikadeller og kødboller blandes i. Den færdige skilpadde måvære af passende konsistens og den serveres i et ret fladt fad, overdrysset medboller og frikadeller, pyntet med overskårne æg og garneret medbutterdejssnitter. Snitterne varmes i ovnen umiddelbart før serveringen.

Opskriften er tryllet frem i samarbejde med tryllekunstner fra Creative Magic.



Comments