Ministrone

Ministrone(4 portioner)


Ca.200 g magert, stribet flæsk (evt. røget)

3løg

1-2porrer

2-3gulerødder

1lille blegselleri

¼-½kålhoved (helst savoy)

2kartofler

3flåede, udkærnede tomater

Ca.2 l suppe eller vand

200g grønne bønner

½dl grønærter

1-2fed hvidløg

50g makaroni

2spsk tomatpuré

salt,peber, merian eller muskat

100g hel spinat, hakket persille eller kørvel

revenost (parmesan)

Flæsketskæres i meget fine strimler, der svitses i gryden, til det meste fedt erafsmeltet. Løg, porrer, gulerødder, blegselleri og kål snittes fint ogsvitses i fedtet Ca. 10 minutter. Så tilsættes kartoffelskiver, tomater ogsuppe, og når det koger, lægges bønner, ærter, revet hvidløg og itubrækketmakaroni i gryden sammen med tomatpureen. Efter Ca. en halv times kogning smagessuppen til med krydderier og koges et par minutter med de hele spinatblade.Bruges dybfrosne ærter og bønner, kommes de først i suppen efter ca. 1 kvarterskogning.
Tilsidst drysses hakket persille eller kørvel i suppen, der serveres med den revneost i en skål ved siden af.



Comments