Skinkepiroger

Skinkepiroger

Dej
1½ dl mælk
25 g gær
75 g margarine
400 g mel
½ tsk. Salt
1 æg
Fyld
100 g røget skinke el, filet
el. røde pølser skåret i passende stykker
1 flødeost
1 tsk. Fransk sennep
1 spsk. klippet purløg
æg til pensling

Mælken lunes og gæren udrøres heri. Margarinen smuldres i melet. Mælk, salt og æg tilsættes og dejen æltes sammen. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time. Skinke og æg hakkes og fyldet røres sammen, eller de røde pølser skæres i passende stykker. Dejen deles i to. Udrulles tyndt og udskæres efter en tallerken 12 – 15 cm i diameter.
Ca. ½ spsk. fyld el. en pølse lægges på hver cirkel. Kanterne pensles med æg, foldes over hinanden og trykkes sammen i enderne. Pirogerne stilles på en plade med sammenføjningerne opad. Efterhæver ca. 10 min. Pensles med æg.
Bagetid;15 – 20 min. ved 225 grader.



Comments