Svinekam stegt som vildsvin

Svinekamstegt som vildsvin


1kg svinekam uden spæk
1tsk salt
¼tsk peber
¼tsk allehånde
1gulerod
1løg
1porer
1kvist timian
5peberkorn
1fed knust hvidløg
3dl rødvin
35g smør
3dl kraftig suppe el bouillon
1dl tomatpurè
Kødetgnides godt med salt blandet med peber og allehånde. Det lægges i en skålsammen med skiver af rå gulerod, løg og porre. Timian, hele peber og knusthvidløg kommes ved og vinen hældes ved. Kødet trækker heri 5 – 6 timer.Det vendes nogle gange da marinaden ikke kan dække. Kødet aftørres og brunesi fedtstoffet. Når det er brunt tages det op. Marinaden sis, urterne tages fra,drypper godt af og brunes i fedtstoffet. Det overskydende fedtstof hældes fraog kødet lægges på urterne. Marinaden koges godt ind, hvorefter den blandesmed sky og tomatpurè og hældes over kødet. Det bringes i kog, låg lægges påog gryden sættes i ovnen 1 time ved 175 grader. Skyen jævnes lidt eller kogesind til en passende tykkelse. Stegen anrettes skåret i skiver, der garneres medristede kastanier, glaserede løg, ærter og smørristede kartofler.

En stor tak til justhow.se for opskriften



Comments