Marineret Hare

Marineret hare 6 portioner

1 hare – ældre hare er egnet
Marinade

Rødvin, vand
2 laurbærblade
8 enebær
tynde skiver fersk eller røget spæk smør/margarinetil bruning
bouillon (evt. vand + terning) evt. mælk
Sauce

ca. 7 dl stegesky meljævning
salt, sukker evt. rødvin
Fjern de groveste hinder og sener fra hove, køllerog ryg. Knæk ryggen et par steder. Læg haren i en marinade af ½ rødvin og1/3 vand, laurbærblade og enebær Ca. 1 døgn.Tør harestykkerne af og bind spækskiverneom dem. Brun dem i gryde og steg dem evt. færdig i gryden med tilsætning aflidt marinade, bouillon og evt. mælk. Stegetid ca ¾-1½time. Eller læg de brunede kødstykker i bradepanden, hæld væske vedog steg dem i ¾-1½ time ved 180 grader. Si skyen og skum den, tilsæt meljævningog smag saucen til med salt, lidt sukker og evt. mere rødvin.Tag spækket afharen. Skær fileterne fra ryggen, del dem i nogle skiver på skrå og læg demtilbage på rygbenet. Skær så pæne skiver, som muligt, af køller og bove.Ryggen serveres i første omgang. I næste omgang bruges rygbenet som sokkel forkødet fra bove og køllen. Dæk kødet med lidt sauce. Rødvinstoppe på brødcroutonereller Brunede æbler er velegnet garniture. Giv hvide eller små smørristedekartofler til.



Comments