Haregryde med Hvidvin

Haregrydemed hvidvin 5-6 portioner

1 hare -en ureel hare kan bruges
smør/margarinetil bruning
2 dl tørhvidvin
ca. 2 dlbouillon (evt. vand + terning)
2 fedhvidløg
salt,peber
1 tskmerian
meljævning
2-3 spskcitronsaft
½ tsksukker
Fjern degroveste hinder og sener fra haren. Skær og hug den i portionsstykker, tag evt.knoglerne ud af bove og køller. Brun stykkerne ad flere gange. Læg kødet igryden og tilsæt hvidvin og så meget bouillon, at kødstykkerne lige er dækket.Kom krydderier i og steg haren i ½-1 time. Tilsæt evt. mere væske understegningen. Tag harestykkerne op i et dybt fad. Si skyen, jævn den og smag tilmed citronsaft og lidt sukker Hæld saucen over kødet og spis retten medkartoffelmos eller løskogte ris og en kinakålsalat.

Variation

:

Haregryde kan tilberedes medforskellige grønsager som dels vil give smag og dels vil drøje på retten.



Comments