Torsk braiseret

Torsk. Braiseret (6 pers.)

Der kan bruges kuller, kulmule, lange og sej.

2 dl. hakket porre

1 dl. hakket løg

2 fed hvidløg, finthakket

50 gr. smør

1 pakke frossen kørvel ell. 190 gr. frisk

12 perleløg

1½ kg torsk i skiver

1½ dl. hvidvin

6 skiver citron

2 tsk. salt

2 dl. creme fraiche

Retten tilberedes i en stor pande med lidt høj kant eller et såkaldt braiseringsfad. Hakket porre, løg og hvidløg svitses i panden med 50 gr. smør. Frossen kørvel optøes over svag varme. Perleløgene koges i 5 min. i letsaltet vand. Torsk i skiver lægges ovenpå grønsagerne. Tilsæt kørvel (lægges i bughulen) perleløg samt hvidvin, citronskiver og salt. Dampes under låg i 20 min. 2 dl creme fraiche røres op med lidt af fiskekraften. Hældes over fisken, blandes forsigtigt, så fisken ikke går i stykker. Serveres i panden med løse ris. Tilberedes retten med karpe, bliver den endnu bedre.



Comments