Søtunge i hvidvinssauce

Søtunge i hvidvinssauce. (4 pers.)

2 store søtunger à ¾ kg

1 dl. vand

1½ dl hvidvin

½ løg

1 bdt. persille

6 – 8 hvide peberkorn

salt

Sauce:

25 gr. smør

3 strøgne spsk. hvedemel

1½ dl. kogt fløde

Søtungen fileres, drysses med salt og trækker ca. ½ time. Rygbenene knækkes nogle gange og lægges i gryde sammen med 1 dl. vand og 1½ dl. hvidvin. Krydres med salt, hvid peber, ½ løg og persille. Bringes i kog og simrer i 15 min. Kogelage sies. Søtungefileterne lægges i en flad gryde, overhældes med kogelage og bringes langsomt i kog under låg. Gryden indsættes derefter i en varm ovn – 190 grader – i ca. 10 min. Samtidig tilberedes afbagning af 25 gr. smør, 3 spsk. hvedemel og den kogte fløde. Stilles til side, medens kogelagen sies fra fisken, der holdes varm i gryden. Suppen inddampes til det halve. Afbagningen stilles på svagt blus og kogelage tilsættes lidt ad gangen. Fileterne lægges i et ovnfast serveringsfad og overhældes med saucen, fintsigtet rasp drysses over, og der pyntes med smørklatter. Fadet stilles under grill til retten er gylden. I mangel af grill indsættes i forvarmet ovn på 250 grader. Serveres med små kartofler drysset med persille. Resten af hvidvinen serveres til.



Comments