Forsiden   Hovedretter   Desserter   Syltning   Supper   Salater   Bagning   Får & Lam   Fisk   Fjerkræ   Grønsager    Frokostret    Varme Sovse    Vildt

Kogt kalvetunge











  


Kogt kalvetunge

1 kalvetunge, fersk eller letsaltet.

Til hver liter vand beregnes:

3 sorte peberkorn

3 hvide perberkorn

1 nellike

2 laurbærblade

2 gulerødder

2 løg

Sauce:

40 gr. margarine

3 spsk. mel

1 ¼ dl. tungesuppe

2½ dl. hvidvin

1 ¼ dl. fløde

Lidt sukker, salt og hvid peber.

Sæt tungen over i koldt vand og lad den koge op. Suppen skummes godt. Tilsæt gulerødder, løg og krydderier. Tungen skal småkoge under låg 2 – 2½ time eller til en pind let kan glide igennem. Tungen tages op og skindet trækkes af. Skindet løsnes med et let snit af en kniv. Tungen skæres ud i tynde skiver på skrå fra roden mod spidsen. Serveres med kogte grønsager.



Social Widgets powered by AB-WebLog.com.