Forsiden   Hovedretter   Desserter   Syltning   Supper   Salater   Bagning   Får & Lam   Fisk   Fjerkræ   Grønsager    Frokostret    Varme Sovse    Vildt

Fyensk rygeost











  


Fynsk Rygeost

2 literletmælk ellersødmælk
1/4 literkærnemælk
1 tsk. salt
rughalm
brændenælder

Alt røres sammen i en skål og afdækkes. Står herefter varmt ca. 36 timer til mælken er skilt i Valle og ost. Læg et klæde i et dørslag og filtrer vallen fra. Processen tager ca. 24 timer i køleskab. Osten ryges på et sold (ca. 19 i diameter) med ikke alt for små huller.
Som brændsel bruges rughalm og brændenælder. Røgtid ca. 15 min. Brug evt. blikspand uden bund som ovn. Serveres på rugbrød, evt. drysset med kommen.



Social Widgets powered by AB-WebLog.com.