Prossekage

Prossekage

Navnet kommer af, at man satte et tællelys (prås) i kagen, inden den blev sat i ovnen. Kagen var i gamle dage en julegave til gårdens tjenende piger og karle.

4 dl. havregryn

2½ dl. sødmælk

1 æg

3 spsk. brun farin

2 spsk. mel

1 tsk. bagepulver

1 dl. rosiner

1 knsp. salt

¼ tsk. stødt kanel

¼ tsk. stødte nelliker

1 tsk. reven citronskal

25 g mandler

Endvidere:

1 lille lys

Kom havregrynene i en skål og hæld mælken på. Pisk æg og farin sammen og rør grynblandingen i. Bland mel, bagepulver og rosiner og kom salt, kanel, nelliker, reven citronskal og grofthakkede mandler i. Rør det sammen med havregrynsblandingen. Kom dejen i en smurt og med havregryn drysset rund form og bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min. Dejen må ikke hænge i, når der stikkes i den med en strikkepind.



Comments