Klejner

Klejner. ca. 50 stk

500 g mel

½ tsk. hjortetakssalt

revet skal af 1 citron

1 tsk. kardemomme

125 g smør

150 g sukker

3 æg

3 spsk. fløde

palmin til kogning

Bland melet med hjortetakssalt, citronskal og kardemomme og hak smørret ud i det. Kom sukkeret i og til sidst æggene og fløden og ælt dejen sammen. Stil den i køleskabet i 1 – 2 timer og rul den derefter tyndt ud. Skær den ud med en klejnespore i ca. 3 cm. brede og 7 – 8 cm lange strimler og skær en ridse på langs ned igennem midten af hver klejne. Træk den ene ende af dejen igennem revnen, så klejnen bliver vredet. Varm palminen op, til den syder omkring en tændstikke, og læg nogle få klejner i ad gangen. Kog dem, til de er lysebrune og stiver op til overfladen (ca. 1 min. på hver side) og tag dem så op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.



Comments