Sylte

Sylte

½ grisehoved el.
2 svineskanke
1 kg svinebov
4 skalotteløg
10 peberkorn
4 laurbærblade
2 kviste timian
4 spsk. salt

2 løg
groft kværnet peber
1½ l suppe

Kød, løg, peberkorn, laurbærblade,timian og salt kommes i en gryde. Vand hældes over, så det dækker kødet.Sættes over og koger ca. 3 timer, til kødet er meget mørt, derefter tageskødet op og afkøles lidt. Suppen sies og koges ind (kraftig kogning uden låg)til ca. 1½ l
Kødet pilles fra benene og skæres i små terninger og løgene hakkes ogblandes i kødet sammen med peber.
Kødet fordeles i 2 sandkageforme og den indkogte suppe hældes over. Nårsylten er afkølet, stilles den i køleskab og stivner til næste dag.
Sylten kan holde sig i 6-8 dage i køleskab eller 3 måneder i dybfryser.
Denne portion giver ca. 1½-2 kg færdig sylte.



Comments