Påskelammekølle

Påskelammekølle. (6 pers.)

1 lammekølle på ca. 1 ½ kg
2 store bdt. persille
100 g flødeost
lidt mælk
1 liter lys bouillon (fra terning)
salt og peber
Tilbehør:
agurkesalat
kogte, persilledryssede kartofler

Der skal bruges en lammekølle hvor nøglebenet er fjernet er nemmere at skære ud i skiver. HUSK! en frossen lammekølle skal tø langsomt op – ca. ½ – 2 døgn. Skær overflødigt fedt af køllen. Varm ovnen op til 225 grader. Skyl persillen, skær de grove stilke af og hak den med en køkkenkniv. Mos flødeosten med en gaffel. Rør et par spsk. mælk i osten og rør til osten er ensartet. Rør den hakkede persille i. Skær nogle dybe huller forskellige steder på køllen med en lille, spids kniv. Lommerne skal være ca. 1 cm brede og 2 – 3 cm dybe. Fyld persilleosten i, det er nemmest med en teske. Gnid køllen med salt og peber fra kværn. Smør evt. resten af flødeosten på oversiden af køllen. Læg lammekøllen på risten over bradepanden. Hæld bouillonen ved. Steg ved 225 grader i et kvarter. Dæmp varmen til 180 grader og steg køllen videre i 1 ½ time. Under stegningen dryppes jævnligt med bouillonen. Når stegen er færdig, tages den ud af ovnen og dækkes med et viskestykke, mens sovsen tilberedes. Det er vigtigt, at stegen hviler, inden den skæres for, så fordeler saften sig i kødet. Jævn skyen fra bradepanden med lidt maizenamel eller evt. lidt mere flødeost. Kom et par dråber kulør i og smag til med salt og peber.

Se også her: Anymore

Opskriften er bragt i samarbejde med Smykkebazaren.dk, som har smykker til kvinder.



Comments